Actueel

HomeActueelBloemen voor de liefste moeders

Bloemen voor de liefste moeders

Het is bijna moederdag! De dag dat alle moeders in het zonnetje worden gezet. Naast dat consumenten het liefst de hele dag met hun moeder doorbrengen om bijvoorbeeld samen een heerlijke bloemencocktail te drinken, is het natuurlijk heel leuk om de moeders te verrassen met een kleurrijk cadeau.

En wat is er nu leuker om te geven dan een boeket of een bosje bloemen? Meer dan de helft van Nederland denkt daar ook zo over en gaan voor Moederdag naar de bloemist om dat ene boeket zelf samen te stellen.

Moederdag HJ de Mooij

Bloemen van kwaliteit

Hoe bereidt u zich voor op Moederdag? Naast dat u zorgt voor voldoende verse bloemen in diverse kleuren, is het belangrijk om u te verdiepen in de betekenis van bloemen. Iedere bloem heeft namelijk een andere betekenis en ieder kind heeft een andere band met zijn of haar moeder. Extra origineel om deze betekenis terug te laten komen door te kijken naar de betekenis van bloemen. Vraag daarnaast natuurlijk naar de eventuele lievelingskleur en stijl van de moeders, dan weet u zeker dat u het boeket creëert waar zij dagen van genieten.

10 feiten over Moederdag

Moeders verdienen het ook wel even om in het zonnetje gezet te worden. Wist u deze tien feiten over Moederdag al? Leuk om hem met uw consumenten over te hebben wanneer ze bij u langskomen in de bloemenwinkel.

  1. In Nederland werd in 1925 voor het eerst Moederdag gevierd.
  2. Een moeder is gemiddeld 14 uur per week aan het koken.
  3. Als een moeder betaald krijgt voor alle klusjes die ze voor haar kinderen doet, dan krijgt zij zo’n €55.255,-.
  4. Als een baby 2 jaar is, heeft zijn moeder hem al ruim 7.300 keer een schone luier omgedaan.
  5. Bloemen zijn nog steeds het favoriete Moederdag-cadeau.
  6. Op Moederdag geven mannen bijna een derde meer uit voor hun moeder dan op Valentijnsdag voor hun geliefde.
  7. In bijna alle talen begint het woord moeder met de letter ‘m’.
  8. Alleen al in de Verenigde Staten worden er zo’n 122 miljoen telefoontjes gemaakt naar onze geliefde moeders.
  9. Moederdag wordt in 43 verschillende landen gevierd.
  10. Een traditioneel aspect van Moederdag is dat moeders deze dag helemaal niets in het huishouden hoeven te doen. Dat nemen de vaders en kinderen voor hun rekening.

Bestel uw Moederdag bloemen

Met Moederdag verwachten wij ook dit jaar weer topdrukte. Consumenten gaan voor het traditionele bloemencadeau! Bestel daarom uw bloemen direct in onze webshop en zorg voor een uitgebreid assortiment voor lievelingsbloemen. Op zoek naar bloemsoorten die niet op onze webshop staan weergeven? Neem gerust contact met ons op, dan helpen wij u graag verder.