Actueel

HomeActueelBouvardia, een veelzijdige bloem

Bouvardia, een veelzijdige bloem

Iedereen denkt altijd dat de bouvardia met haar stervormige bloemen een diva met sterallures is. Niets is minder waar. Deze beauty doet het zowel solo als gemixt fantastisch. Het maakt weinig uit of u haar uitkiest voor de basis van een arrangement of haar wat meer op de achtergrond zet. Stralen doen bourvardia’s wel!

Kleuren en vormen

Bouvardia is verkrijgbaar in de kleuren wit, roze, rood of twee van deze kleuren gecombineerd. Ze is lid van de Rubiacae-familie en is ook een geliefde tuinplant. Er zijn ongeveer dertig soorten bouvardia’s die allemaal verschillende maten, bloemkleuren en enkele of dubbele bloemen bieden. Altijd te herkennen aan de trompet- of stervormige bloem.

Symboliek

Bouvardia’s hebben een roemrijk verleden. Ze is vernoemd naar Charles Bouvard, lijfarts van Lodewijk XIII en hoofd van de Jardin du Roi te Parijs. De bloem symboliseert enthousiasme en daarom worden bouvardia’s vaak opgenomen als snijbloem in bloemstukken die gegeven worden om iets te vieren.

Herkomst

Het geslacht bouvardia omvat circa dertig soorten en stamt uit Midden-Amerika, en dan vooral uit Mexico. Wist je dat koffie, gardenia’s en pentas zijn gerelateerd aan de bouvardia?

Bouvardia’s bestellen

Bent u op zoek naar de mooiste bouvardia’s en wilt u ze graag bestellen? Bekijk ons actuele aanbod met exclusieve bloemen direct bij de kweker vandaan. Bezoek onze webshop en bestel direct!