Actueel

HomeActueelFlower Parade Rijnsburg

Flower Parade Rijnsburg

Bloemen, muziek, show en ruim 100 figuranten… Dat is Flower Parade Rijnsburg! Op zaterdag 11 augustus rijdt de Flower Parade een ware zegetocht door Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk. Het thema van de 73e Flower Parade Rijnsburg is ‘Around the World’. Gaat u een bezoek brengen aan deze mooie parade vol bloemen?

© 2017 Foto: Nils van Houts

Meer dan 250.000 bloemen

De Flower Parade Rijnsburg rijdt elk jaar op de 2e zaterdag in augustus en is samengesteld uit 12 praalwagens, muziekwagens, met bloemen versierde personenauto´s en muziekkorpsen. Daarnaast worden de thema´s op de praalwagens ondersteund en uitgebeeld door meer dan 100 figuranten. Jaarlijks trekt dit bijzondere bloemencorso meer dan 350.000 bezoekers. Flower Parade Rijnsburg onderscheidt zich van andere corso´s door het gebruik van honderden soorten bloemen die door professionele arrangeurs worden verwerkt. Het eerste bloemencorso in Rijnsburg vond plaats in 1946. Dit maakt het corso een van de oudsten in Nederland.

Programma Flower Parade

Iedere tweede zaterdag in augustus rijdt de Flower Parade weer door de straten van Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk. Op de vrijdagavond daarvoor kunt u de wagens al bekijken tijdens de Flower Parade openingshow. Op zondag  kunt de praalwagens bekijken op de Kon. Wilhelmina Boulevard in Noordwijk.

Route en tijden

Benieuwd naar exacte route en de tijden? Neem snel een kijkje…