Actueel

HomeActueelIn september is het tijd voor chrysanten

In september is het tijd voor chrysanten

Het is september en september staat in het teken van de chrysant! De chrysant zorgt in huis voor warmte, kleur en een opgewekte stemming. Deze bloem houdt in september de zomer nog iets langer gaande.

Chrysanten bij H.J. de Mooij

De herkomst van de chrysant 

Het is september en september staat in het teken van de chrysant! De chrysant zorgt in huis voor warmte, kleur en een opgewekte stemming. Deze bloem houdt in september de zomer nog iets langer gaande. Heeft u al chrysanten in uw assortiment of zoekt u nog naar bijzondere soorten? Laat het ons weten, wij helpen u hier graag bij.

Vormen en kleuren

Was alles in de begintijd nog beperkt tot tinten geel, tegenwoordig is de bloem verkrijgbaar in een breed palet van kleuren. Het interieur van de huizen kan nu een warme gloed krijgen met de kleur van goud en brons, of met tinten in donkeroranje, terwijl ook groene kleurschakeringen zeer populair zijn. Of men gaat voor subtiel en kalm, met chrysanten getint in wit, zachtroze of paars. En alsof dat nog niet genoeg keuze is, zijn de bloemen er ook in alle mogelijke vormen: met enkele en dubbele bloemen, en met de vorm van een spinnenkop tot en met die van een pompom. De bloemblaadjes kunnen een ‘klassieke’ vorm hebben of die van een lepel, terwijl er ook troschrysanten bestaan.

Symboolfunctie van de chrysant 

Bijna elke bloem heeft een symboolfunctie. Zo ook de chrysant! De bloem staat symbool voor gezondheid en geluk. Leuk om cadeau te doen en al helemaal in de vorm van een boeket.

Chrysanten bestellen bij H.J. de Mooij

Het meest actuele aanbod van bloemen vindt u in onze webshop. Bent u op zoek naar een ander bijzonder ras, of heeft u advies nodig? Neem telefonisch contact met ons op via 0297 – 34 63 51.

 

Bron: Bloemenbureau Holland