Actueel

HomeActueelKleurrijke maand maart!

Kleurrijke maand maart!

Wist u dat een gerbera oorspronkelijk uit Zuid-Afrika, Zuid-Amerika en Tasmanië komt? Jaarlijks worden er maar liefst 900 miljoen gerbera’s geproduceerd met wel 600 verschillende variëteiten in kleuren, vormen en maten. Het is dé bloem geschikt voor bloemarrangementen, boeketten of gewoon als losse bloem.

4-gerbera_hjdemooij

Basiskleuren gerbera

Wit, rood, oranje, geel, roze, lila en paars… De gerbera is in alle basiskleuren verkrijgbaar. Naast deze basiskleuren zien we de gerbera ook vaak tweekleurig of meerkleurig. Extra kleurrijk en bijzonder, vooral nu de lente officieel is begonnen.

Gerbera en de bloemvormen

Naast de veelzijdige kleuren die de gerbera kent, is de gerbera verkrijgbaar is diverse bloemvormen. Van enkel- en dubbelbloemig tot pompon- en spidervormen. Het hart van de gerbera is in de meeste gevallen zwart of groen, het perfecte contrast met de kleur van de bloem zelf.

Welke tips geeft u mee?

Laat uw klant extra van de gerbera genieten en geef verzorgingstips mee. Denk hierbij aan een schone vaas gevuld met kraanwater op kamertemperatuur en snijbloemenvoeding, het schuin afsnijden van de stelen en het vermijden van fruitschalen.

5-gerbera_hjdemooij

Prachtige arrangementen met gerbera’s

Met gerbera’s maakt u prachtige arrangementen in combinatie met andere bloemen, maar ook als losse bloem. Werk met verschillende kleuren en hoogteverschillen, zodat u een prachtboeket creëert. Een grote vaas vol gerbera’s of juist losse vaasjes… Het kan allemaal!

Bestel uw gerbera’s

Gerbera’s bestellen? Bekijk ons actuele aanbod in de webshop. Heeft u advies nodig of bent u op zoek naar een bijzonder ras? Neem telefonisch contact met ons op via 0297-346351.

1-gerbera_hjdemooij

Bron: Bloembureau Holland