Actueel

HomeActueelTrends voor supermarkten

Trends voor supermarkten

In het komende jaar wordt er een beperkte volumegroei bij supermarkten verwacht. Dit komt onder andere doordat het consumentenvertrouwen licht toeneemt. Ondanks dat consumenten steeds meer online aankopen doen, worden er ook in supermarkten volop bloemen gekocht. Benieuwd naar de bloementrends die we in supermarkten tegen gaan komen?

Bloementrends in supermarkten

Bloemen- en plantenafdelingen

Het aandeel bloemen en planten in een supermarkt wordt groter. Er worden medewerkers ingezet met een vakdiploma, zodat consumenten de juiste informatie krijgen. Voor supermarkten moeten bloemen, net als in een bloemenwinkel, vers zijn. Bloemen worden ’s ochtends ingekocht en verwerkt tot boeketten, zodat de consument genoeg keuze heeft.

Natuurlijke trends

Nu de zon volop schijnt, is het effectief om te kijken naar de komende woontrends voor het interieur en de tuin. Deze trends zien we vaak terugkomen bij supermarkten. Er wordt vooral gebruikgemaakt van ronde en ovale vormen in zachte kleuren. Wist u dat de poeder- en huidskleuren populair zijn? Deze kleuren worden gecombineerd met goud, koper en verschillende tinten wit en grijs. Hierbij worden natuurlijke materialen gebruikt, die voornamelijk voor rust zorgen.

Combinatie van bloemen

Natuurlijk komen deze trends pas echt goed naar voren als er zomerse bloemen worden gebruikt. Welke zomerse bloemen heeft u in het assortiment staan? Pioenen, Agapanthussen, Aliums en Lelies? En voor later in de zomer Zonnebloemen, Delphiniums en Hypericums? Al deze zomerse bloemen bestelt u in de webshop van H.J. de Mooij.    

Bloemen van H.J. de Mooij

H.J. de Mooij levert al meer dan 25 jaar bloemen van topkwaliteit aan supermarkten in het binnen- en buitenland. Wij zijn specialist in het leveren van noviteiten en hebben een breed assortiment. Heeft u advies nodig of bent u op zoek naar een bijzonder ras? Neem telefonisch contact met ons op via 0297-346351.