Actueel

HomeActueelZonnebloem, dé bloem van de maand

Zonnebloem, dé bloem van de maand

Ja! Het is eindelijk weer zover, de zonnebloem is dé bloem van de maand. Een vrolijke en zomerse bloem die iedereen kent. Verkrijgbaar in de traditionele gele kleur, maar tegenwoordig ook in oranje, bruin, crème en donkerrood. De zonnebloem komt oorspronkelijk uit Noord- en Zuid-Amerika. Heeft u ze al ingekocht?

Bloemvormen

Naast de variatie in kleuren, is de zonnebloem verkrijgbaar in verschillende bloemvormen. Zonnebloemen met grote of kleine bloemen, met een enkele rij bloemblaadjes of meerdere kransen. Vaak staat het bloemhoofd van de zonnebloem iets gebogen. Iets wat we in de toekomst steeds minder tegen gaan komen. Bij de komende generatie zonnebloemen staat het bloemhoofd namelijk rechtop, waardoor het voor u nog makkelijker is om de bloem toe te passen.

Zonnebloemen H.J. de Mooij

Tips voor klanten

Uiteindelijk is een goede verzorging ook voor de zonnebloem belangrijk. Geef de onderstaande tips mee aan uw klanten en laat ze zo lang mogelijk van deze prachtige zomerse bloem genieten.

  • Kies een schone vaas en vul deze met kraanwater op kamertemperatuur.
  • Voeg snijbloemenvoeding toe aan het water voor een langere houdbaarheid.
  • Snij of knip de bloemstelen 3-5 cm schuin af met een scherp en schoon mesje of een snoeischaar.
  • Zorg dat er geen blad in het water hangt.
  • Zet zonnebloemen niet op de tocht, in de volle zon of bij de verwarming.
  • Zonnebloemen hebben veel water nodig. Vul de vaas daarom regelmatig bij met kraanwater.
  • Zet zonnebloemen niet in de buurt van een fruitschaal.

Stijlvolle combinatie

Gebruikt u zonnebloemen in een boeket of arrangement? Dit zorgt voor een stijlvol geheel. Zonnebloemen zijn uitstekend in een groep te gebruiken of in combinatie met andere bloemen. Denk bijvoorbeeld aan een combinatie met de Calla of Statice.

Zonnebloemen H.J. de Mooij

Bloemen van H.J. de Mooij

H.J. de Mooij levert al meer dan 25 jaar bloemen. Ons ervaren en enthousiaste team staat dag en nacht klaar voor klanten in binnen- en buitenland. Wij kunnen de meest exclusieve bloemen direct van de kweker leveren. Heeft u advies nodig of bent u op zoek naar een bijzonder ras? Neem telefonisch contact met ons op via 0297-346351.