Actueel

HomeActueel

Di, da… Dahlia’s! Tijdens het grootste corso ter wereld

Volgende maand, 2 en 3 september, is het weer zover: Corso Zundert… Ook wel het grootste corso ter wereld! Elk jaar opnieuw krijgt het corsovirus generaties jonge en oude Zundertenaren in zijn greep. Twintig buurtschappen strijden met elkaar om de mooiste wagen te bouwen, ter beoordeling van een vakkundige jury. En dat al meer dan tachtig jaar…. En weet je wat nu zo bijzonder is? Er worden alleen dahlia’s toegepast!

Een vrolijke zomer met deze zomerbloemen

Iedere kweker heeft zijn eigen specialiteit. Voor de één zijn dat pioenen met enkele of dubbele bloemen, voor de ander zijn dat zonnebloemen, dahlia’s of gladiolen in felle kleuren. Maar één ding hebben ze gemeen: ze bezorgen allemaal een geweldig zomergevoel! Creëer daarom een eigen zomersfeer met seizoenbloemen!

Flower Parade Rijnsburg

Bloemen, muziek, show en ruim 100 figuranten… Dat is Flower Parade Rijnsburg! Op zaterdag 11 augustus rijdt de Flower Parade een ware zegetocht door Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk. Het thema van de 73e Flower Parade Rijnsburg is ‘Around the World’. Gaat u een bezoek brengen aan deze mooie parade vol bloemen?

Sterke boeketten vragen om sterke bloemen

Zeker met deze temperaturen is het belangrijk om boeketten samen te stellen met sterke bloemen. Hierdoor geniet iedereen zo lang mogelijk van een mooie bos bloemen. Maar welke bloemen kunt u hiervoor het beste gebruiken? Wij stellen de top 5 van sterke bloemen aan u voor.

Dé periode voor pioenen

Pioenen zijn weer volop verkrijgbaar! Dat merken we allemaal, want consumenten staan te springen om te genieten van deze prachtige bloemen. Daarom staan de komende weken in het teken van de pioenen. Heeft u ze al ingekocht?

H.J. de Mooij ontwikkelt zich verder binnen Greenflor

Per 1 september gaan de activiteiten van H.J de Mooij verder onder het dak van Greenflor in Aalsmeer. Deze integratie zorgt ervoor dat de producten van H.J de Mooij een nog grotere markt bedienen. Cees de Mooij van Greenflor: “De producten van H.J. de Mooij zijn een perfecte aanvulling op het niche-assortiment van Greenflor. We kunnen klanten hiermee van een nog breder seizoensgebonden assortiment voorzien.’’

Wat zeggen lievelingsbloemen over een karakter of persoonlijkheid?

Consumenten vinden het altijd leuk om de betekenis van bloemen te weten. Waar staat een bloem voor en wat zegt een bloem over het karakter of de persoonlijkheid van iemand? Smaken verschillen, maar de voorkeur voor een speciale bloem zegt wel iets over je. Ben je heel rustig of juist heel outgoing? Wij zochten uit wat lievelingsbloemen over een karakter of persoonlijkheid zeggen.

Een vaas vol zonnige bloemen

Zomerse temperaturen vragen om zomerse boeketten waar de zon vanaf straalt. Tijd voor een boeketrecept waar de bloemen voor dit seizoen centraal staan. Benieuwd? Lees snel verder wat er nodig is.

Typische Moederdagbloemen

Moederdag… de dag waarop consumenten moeders en oma’s extra in het zonnetje zetten. Wist u dat we moederdag al heel wat jaren vieren? Het vereren van moeders is namelijk een veel oudere traditie dan de moderne Moederdag en gaat terug naar Griekenland, waar ceremonies voor Cybele of Rhea, de Grote Moeder der goden, werden gegeven. Toch gaat het nu wel iets anders en geven wij onze moeders vaak een extra waardering voor alles wat zij doen door middel van een passend cadeautje, tuinplanten of een prachtige bos bloemen. Maar welke bloemen zijn goed om in een Moederdagboeket te verwerken? Dat willen wij natuurlijk graag weten!

Dit zijn dé stijltrends van 2018

Trends zijn bloeien voort uit datgene wat er op dit moment in de wereld speelt. Interessant om te kijken wat er nu speelt. In samenwerking met een trendwatcher heeft Mooiwatbloemendoen.nl drie stijltrends op papier gezet die van invloed zijn op de manier waarop we kijken naar bloemen en planten in een interieur, welke potten of vazen er worden gekocht en wat voor functies groen heeft.