Actueel

HomeActueel

Dit zijn de bloementrends voor 2019!

Het is nog 2018, maar de bloementrends voor 2019 zijn nu al bekend! Ja, er zijn ook ieder jaar trends onder de bloemen en voor 2019 zijn deze opgedeeld in drie verschillende trends, namelijk: Soft Landing, New Frontiers en Harvesting Elements.

Kleur de herfst met siervruchten

De bloesems in de lente en de talrijke bloemen in de zomer zijn er natuurlijk niet zomaar. Ze resulteren doorgaans in aantrekkelijke zaaddozen of nog beter in fraai gekleurde vruchten en bessen in de herfst. Deze siervruchten en bessen geven kleur aan tuinen en brengen de warme herfstsfeer in huis.

Top 3 herfstbloemen om het ultieme herfstboeket mee te creëren

De herfst is in aantocht… Dat betekent dat de kleuren voor het seizoen wat warmer worden en ook komen de seizoensbloemen weer terug. Maar wat zijn nu de ultieme herfstbloemen om een boeket mee te maken? H.J. de Mooij heeft een top 3 van herfstbloemen gemaakt, die goed te combineren zijn voor een sfeervol herfstboeket!

In september is het tijd voor chrysanten

Het is september en september staat in het teken van de chrysant! De chrysant zorgt in huis voor warmte, kleur en een opgewekte stemming. Deze bloem houdt in september de zomer nog iets langer gaande.

Di, da… Dahlia’s! Tijdens het grootste corso ter wereld

Volgende maand, 2 en 3 september, is het weer zover: Corso Zundert… Ook wel het grootste corso ter wereld! Elk jaar opnieuw krijgt het corsovirus generaties jonge en oude Zundertenaren in zijn greep. Twintig buurtschappen strijden met elkaar om de mooiste wagen te bouwen, ter beoordeling van een vakkundige jury. En dat al meer dan tachtig jaar…. En weet je wat nu zo bijzonder is? Er worden alleen dahlia’s toegepast!

Een vrolijke zomer met deze zomerbloemen

Iedere kweker heeft zijn eigen specialiteit. Voor de één zijn dat pioenen met enkele of dubbele bloemen, voor de ander zijn dat zonnebloemen, dahlia’s of gladiolen in felle kleuren. Maar één ding hebben ze gemeen: ze bezorgen allemaal een geweldig zomergevoel! Creëer daarom een eigen zomersfeer met seizoenbloemen!

Flower Parade Rijnsburg

Bloemen, muziek, show en ruim 100 figuranten… Dat is Flower Parade Rijnsburg! Op zaterdag 11 augustus rijdt de Flower Parade een ware zegetocht door Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk. Het thema van de 73e Flower Parade Rijnsburg is ‘Around the World’. Gaat u een bezoek brengen aan deze mooie parade vol bloemen?

Sterke boeketten vragen om sterke bloemen

Zeker met deze temperaturen is het belangrijk om boeketten samen te stellen met sterke bloemen. Hierdoor geniet iedereen zo lang mogelijk van een mooie bos bloemen. Maar welke bloemen kunt u hiervoor het beste gebruiken? Wij stellen de top 5 van sterke bloemen aan u voor.

Dé periode voor pioenen

Pioenen zijn weer volop verkrijgbaar! Dat merken we allemaal, want consumenten staan te springen om te genieten van deze prachtige bloemen. Daarom staan de komende weken in het teken van de pioenen. Heeft u ze al ingekocht?

H.J. de Mooij ontwikkelt zich verder binnen Greenflor

Per 1 september gaan de activiteiten van H.J de Mooij verder onder het dak van Greenflor in Aalsmeer. Deze integratie zorgt ervoor dat de producten van H.J de Mooij een nog grotere markt bedienen. Cees de Mooij van Greenflor: “De producten van H.J. de Mooij zijn een perfecte aanvulling op het niche-assortiment van Greenflor. We kunnen klanten hiermee van een nog breder seizoensgebonden assortiment voorzien.’’