Actueel

HomeActueelAlstroemeria is de snijbloem van de maand!

Alstroemeria is de snijbloem van de maand!

Prachtige felgekleurde bloemen met gedraaide bladeren, dat zijn een van de kenmerken van de alstroemeria.

De alstroemeria symboliseert vriendschap, wat het dé bloem maakt om aan geliefden of vrienden te geven. Dat komt goed uit! De maand februari staat namelijk bekend om liefde en vriendschap. Daarom is de alstroemeria dé bloem van deze maand.

Kleuren en vormen

In de winkel laat de alstroemeria haar ware schoonheid nog niet direct zien, maar als ze haar knoppen eenmaal opent… Tovert zij een kleurrijke verrassing met wel zes tot acht bloemen aan één steel. Alstroemeria’s zijn in  verschillende kleuren te verkrijgen zoals: rood, oranje, geel, paars, roze of wit. Voor welke kleur kiest u?

Symbolische alstroemeria

De alstroemeria is een sterke bloem en wordt gezien als een bloem voor de vriendschap. Wist u dat de zes bloemblaadjes van de alstroemeria ieder een waardevolle eigenschap hebben? Begrip, humor, geduld, medeleven, daadkracht en respect. Welke eigenschap bij welk blaadje hoort kiest de consument zelf.

Exotische afkomst

Incalelie… Zo wordt de alstroemeria ook wel genoemd. Deze naam verwijst naar haar exotische afkomst: de koele gebergten van de Andes in Chili, Brazilië en Peru. De alstroemeria werd lang geleden ontdekt door Claus Alströmer, een Zweedse onderzoeker. Uiteindelijk heeft hij ervoor gezorgd dat wij de alstroemeria nu echt kennen als alstroemeria.

Maart en april

Welke bloemen van de maand gaan er nog komen? De Freesia volgt de alstroemeria op in de maand maart. Wist u dat de bloeiwijze van een Freesia een kam wordt genoemd, vanwege alle bloemknoppen die zo netjes op een rijtje staan? April heeft de niet-geurende bloem Gerbera. Met haar kleurrijke en zonnige uitstraling staat de bloem voor vrolijk en gezellig. Haar aanwezigheid betekent: door jou wordt alles mooier!

 Bestel uw alstroemeria’s

Alstroemeria’s zijn 24/7 te bestellen in onze webshop. Bekijk ons actuele aanbod met exclusieve bloemen direct bij de kweker vandaan. Bezoek onze webshop en bestel direct! Vragen? Of op zoek naar een bijzonder soort? Neem gerust contact met ons op.