Actueel

HomeActueelDe altijd vrolijke en kleurrijke freesia

De altijd vrolijke en kleurrijke freesia

In de maand februari zien wij steeds meer kleurrijke bloemen tevoorschijn komen. Zo ook de freesia! De vrolijke blaadjes van de freesia zien er altijd perfect gestyled uit. En ook wat betreft de kleur, vorm en grootte zijn er genoeg mogelijkheden. Kortom, laat uw klant de komende weken alle mogelijkheden van de bijzondere freesia zien.

Ontdekking in Zuid-Afrika

Het knolgewas freesia werd ‘ontdekt’ in Zuid-Afrika, waar het ‘Kaaps lelietje-van-dalen’ werd genoemd. De bloem kreeg pas de naam ‘freesia’ rond 1830 van de Zuid-Afrikaanse botanicus Ecklon, die haar naar zijn vriend, de Duitse arts F. Freese, noemde.

Wist u dat de bloeiwijze van een freesia een kam wordt genoemd, vanwege alle bloemknoppen die zo netjes op een rijtje staan?

Aantrekkelijke freesia

De knol van de freesia vormt onder de grond kleine knolletjes, die kralen genoemd worden. Zo’n kraaltje groeit uit tot een volwaardige knol en uiteindelijk tot een kam met bloemen, die ieder huis extra stijl geeft. De freesia is enkel- of dubbelbloemig en is verkrijgbaar in de kleuren wit, geel, oranje, rood, blauw, roze en paars. Maar kan ook tweekleurige of meerkleurige freesia’s komen wij regelmatig tegen. Veel variëteiten hebben een heerlijke zoete geur, die de freesia’s extra aantrekkelijk maken.

Heel veel liefde

Jammer dat Valentijnsdag net achter de rug is. De freesia staat namelijk symbool voor onvoorwaardelijke liefde. Traditioneel geeft iemand witte freesia’s aan zijn of haar echtgenoot na zeven jaar huwelijk, als herinnering aan pure, echte liefde. De heerlijke geur van de bloemenkam geeft hier nog een extra dimensie aan. De freesia symboliseert daarnaast onschuld.

Bestel nu uw freesia’s

Het meest actuele aanbod van bloemen vindt u in onze webshop. Bent u op zoek naar een ander bijzonder ras, of heeft u advies nodig? Neem telefonisch contact met ons op via 0297 – 34 63 51.

 

Bron: Bloemen Bureau Holland