Actueel

HomeActueelBloem van het land

Bloem van het land

Veel landen hebben een nationale bloem uitgeroepen. Zo heeft Nederland de tulp, India de lotusbloem en Mexico de dahlia. Vaak is de nationale bloem verbonden met de cultuur en/of natuur van het land.

Nationale bloem H.J. de Mooij

Nederlandse tulp

De tulp is kenmerkend voor Nederland. Nu al zijn de eerste tulpen verkrijgbaar. Vanaf januari barst het seizoen op de veiling echt los. In onze webshop zijn al vele soorten, in allerlei kleuren en vormen verkrijgbaar. Probeer de Saigon Lila of de Antarctica Wit Extra eens. Op de Dam in Amsterdam wordt 21 januari 2017 de officiële aftrap van het tulpenseizoen gegeven voor de consument. Nederlandse tulpenkwekers leggen daar een pluktuin aan waar iedereen gratis tulpen mag plukken.

Indiase lotusbloem

De lotusbloem lijkt uit zichzelf, uit de eigen wortelstok, tot bloei te komen. Daarmee staat deze symmetrische gevormde bloem symbool voor puurheid en zuiverheid in het hindoeïsme en boeddhisme. Daarnaast heeft de bloem een betoverende schoonheid, geur en bloeiwijze. De bloem gaat open bij zonsopgang en sluit zich met zonsondergang.

Japanse kersenbloesem

De kersenbloesem wordt door de Japanners Sakura genoemd. De bloei van de kersenbloesem in de periode van eind maart tot begin april is het teken dat de lente begonnen is. Jaarlijks vieren de Japanners het kersenbloesemfeest, ook wel Hanami Matsuri genoemd. Hanami betekent bloemen kijken en Matsuri betekent feest. Jong en oud trekt naar de parken om tijdens deze gezellige bijeenkomst vooral veel te eten en te genieten van de bloesem.

Diverse landen met nationale bloemen

Bovenstaande bloemen is een kleine selectie van een groot aantal landen met nationale bloemen. Hieronder vindt u een overzicht met nog 10 landen en haar nationale bloem.

  1. België – Grote klaproos
  2. Duitsland – Korenbloem
  3. Frankrijk – Franse Iris
  4. Spanje – Anjer
  5. Denemarken – Margriet
  6. Finland – Lelietje-van-dalen
  7. Zwitserland – Alpenroos of Edelweiss
  8. Bosnia en Herzegovina – Lelie
  9. Oekraïne – Zonnebloem
  10. Slowakije – Roos