Actueel

HomeActueelDi, da… Dahlia’s! Tijdens het grootste corso ter wereld

Di, da… Dahlia’s! Tijdens het grootste corso ter wereld

Volgende maand, 2 en 3 september, is het weer zover: Corso Zundert… Ook wel het grootste corso ter wereld! Elk jaar opnieuw krijgt het corsovirus generaties jonge en oude Zundertenaren in zijn greep. Twintig buurtschappen strijden met elkaar om de mooiste wagen te bouwen, ter beoordeling van een vakkundige jury. En dat al meer dan tachtig jaar…. En weet je wat nu zo bijzonder is? Er worden alleen dahlia’s toegepast!

Bloemencorso Zundert

Alleen dahlia’s

Elke buurt in de omgeving van Zundert heeft zijn eigen dahliaveld. Op de velden staan de dahlia’s in tientallen soorten en kleuren. Het zijn vooral de ouderen van de buurtschap die de knollen planten, het onkruid wieden en de bloemen plukken. Het ’tikken’ van de half miljoen dahlia’s per wagen begint pas een paar dagen voor het corso. De tent is een mierennest, iedereen helpt mee tot de wagen klaar is. Al duurt het de hele nacht.

De dahlia: oneindig veel mogelijkheden

De zomerbol dahlia is een van oorsprong Mexicaanse plant en is zowel populair als snijbloem als in de border. Er zijn heel veel verschillende soorten dahlia’s waarvan de namen soms voor zich spreken, zoals:

  • enkelvoudige (mignon)
  • anemoonbloemige
  • halskraagdahlia
  • waterleliedahlia
  • decoratieve dahlia
  • pompondahlia
  • cactusdahlia
  • semi-cactusdahlia

Binnen deze groepen zijn er weer veel verschillende kleuren, dus de keuze is enorm. Om precies te zijn… Er zijn wel meer dan twintigduizend verschillende dahlia’s op de markt in allerlei vormen, maten en kleuren!

Dahlia sightseeing tijdens het Corso Zundert

Bent u benieuwd geworden naar de mogelijkheden? Of wilt u de vele verschillende soorten dahlia’s in het echt ervaren? Dan is het zeker de moeite waard om het Corso in Zundert te bezoeken, want hier is 2 en 3 september meer dan genoeg dahlia-pracht te bewonderen. Het evenement staat zelfs op de nationale erfgoedlijst!

Heeft u vragen? Of wilt u dahlia’s bestellen? Neem contact met ons op of breng een bezoek aan onze webshop.