Actueel

HomeActueelEen vaas vol zonnige bloemen

Een vaas vol zonnige bloemen

Zomerse temperaturen vragen om zomerse boeketten waar de zon vanaf straalt. Tijd voor een boeketrecept waar de bloemen voor dit seizoen centraal staan. Benieuwd? Lees snel verder wat er nodig is.

Zonnebloemen HJ de Mooij

Verschillende soorten bloemen

Welke bloemen zijn er nodig voor het zomerse boeket?

Boeketten zonder regels

Deze zomer nemen we het er van. We kiezen de grootste varianten in de wildste kleuren. Regels zijn er niet. Kleuren, vormen, lengtes, aantallen: kies waar uw oog op valt net zo lang tot u de bos bijna niet meer kunt vasthouden. Dan bent u goed op weg voor dit extravagante zomerse boeket.

Even voorstellen…

De bloemnamen zijn bij jullie allemaal meer dan bekend, maar toch willen wij ze nog even aan voorstellen. Leuke informatie die u consumenten kunt meegeven.

Gladiool

De grootse gladiool is niet te missen. Van het voorjaar tot ver in de herfst zijn gladiolen volop verkrijgbaar. Er is volop kleurkeuze, voor dit boeket werd er gekozen voor een vurige exemplaar in geel met oranje uitloop. De gladiool is groots en bepaald met zijn lange stelen de hoogte van het boeket. Houd hier rekening mee met afsnijden.

Delphinium

Van ijsblauw tot lila-achtige tonen. Delphinium heeft de kleur blauw gemeesterd tot nieuwe kunstvorm. De lange stelen geven een boeket een weelderig en romantisch tintje.

Zonnebloem

De koningin van de zomerbloemen heeft eigenlijk geen introductie meer nodig. Naast de klassieke gele, zijn er ook varianten in oranje, bruin, crème of donkerrood.

Gloriosa

De exotische gloriosa blijft een blikvanger. Gaat u voor flamboyant rozerood met saffraangeel of oranje met lichtgele randjes? De bloem combineert frêle, frisgroene steeltjes met sierlijke, groengele stampers en golvende bloemblaadjes. Is het een bloem, een vlinder, een zwierig lint? We blijven ernaar kijken…

Allium

Wie had dat gedacht? Een sierui die u laat glimlachen van oor tot oor? Wel 15 cm breed. Net zo breed als de allium giganteum kan worden! In uw zomerboeket mag deze spectaculaire bol in wit tot paarsblauw niet ontbreken.

Lathyrus

Met zoveel grote knallers in de vaas heeft u een frêle tegenhanger nodig. Lathyrus heeft een vrolijke uitstraling en een zachtaardig imago. Haar zoete aroma is geliefd bij parfumhuizen. Dus eigenlijk kun je niet achterblijven. Hup, mee in het zomerboeket lathyrus!

3, 2, 1… start!

Tijd om te starten met dit prachtige boeket. Heeft u vragen over de bloemsoorten of wilt u uw assortiment nog aanvullen met echte zomertoppers? Neem gerust contact met ons op.

 

Bron: Mooiwatbloemendoen.nl