Actueel

HomeActueelEen vrolijke zomer met deze zomerbloemen

Een vrolijke zomer met deze zomerbloemen

Iedere kweker heeft zijn eigen specialiteit. Voor de één zijn dat pioenen met enkele of dubbele bloemen, voor de ander zijn dat zonnebloemen, dahlia’s of gladiolen in felle kleuren. Maar één ding hebben ze gemeen: ze bezorgen allemaal een geweldig zomergevoel! Creëer daarom een eigen zomersfeer met seizoenbloemen!

Zomerbloemen H.J. de Mooij

Deze maand in de spotlights: delphinium, allium en gladiool

De keuze in zomerbloemen is zo groot dat u af en toe niet meer weet wat u kiezen moet. Kiest u voor stoere, ronde bloemen zoals de zonnebloem of dahlia? Of bent u een liefhebber van luchtige bloemen zoals vrouwenmantel en lamsoor? Deze maand lichten we drie van onze zomerse favorieten uit: delphinium, allium en gladiool.

1. Delphinium

Van ijsblauw tot lila-achtige tonen. Delphinium heeft de kleur blauw gemeesterd tot nieuwe kunstvorm. De lange stelen geven een boeket een weelderig en romantisch tintje.

2. Allium

Wie had dat gedacht? Een sierui die uw klanten laat glimlachen van oor tot oor? Wel 15 cm breed. Net zo breed als de allium giganteum kan worden! In uw zomerboeket mag deze spectaculaire bol in wit tot paarsblauw niet ontbreken.

3. Gladiool

De grootse gladiool is niet te missen. Van het voorjaar tot ver in de herfst zijn gladiolen volop verkrijgbaar. Er is volop kleurkeuze, voor dit boeket werd er gekozen voor een vurige exemplaar in geel met oranje uitloop. De gladiool is groots en bepaald met zijn lange stelen de hoogte van het boeket. Houd hier rekening mee met afsnijden.

Zo houden we bloemen mooi met warm weer

Van verse bloemen wilt u uw klanten natuurlijk zo lang mogelijk laten genieten. En met deze warme temperaturen hebben bloemen nu eenmaal wat meer verzorging nodig dan anders. Een paar tips op een rij, die u klanten mee kunt geven:

  1. Zorg voor een brandschone vaas met schoon water en snijbloemenvoedsel en zorg dat er geen blad in de vaas hangt. Door de hogere temperaturen groeien er extra snel bacteriën in het water, waardoor de bloemen minder lang houdbaar blijven.
  2. Maak na ongeveer vier dagen de vaas opnieuw schoon en vul deze met water en snijbloemenvoedsel. Let op: snij ook 3-5 cm van de steel van de bloem af.
  3. Zet de bloemen op een koele plek in huis, vermijd de volle zon.

Bestel uw zomerbloemen in onze webshop

Wilt u zomerbloemen vers van de kweker bestellen? Bekijk ons actuele aanbod met exclusieve bloemen in de webshop en plaats direct uw bestelling. Wilt u op de hoogte blijven van ons laatste nieuws en assortiment per seizoen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!