Actueel

HomeActueelHortensia’s: een populaire bloem

Hortensia’s: een populaire bloem

Hortensia’s zijn vrolijke en opvallende planten met kleurrijke bloemen. Daardoor zijn de bloemenkoppen echt niet te missen. Van roze, rood en groen tot blauw en paars… De plant geeft kleur aan iedere tuin. Daarnaast zijn er verschillende witte varianten. Er zijn veel soorten te onderscheiden. De bekendste is misschien wel de boerenhortensia. Binnen de boerenhortensia worden bolhortensia’s en schermhortensia’s van elkaar onderscheiden. Weet u wat de verschillen zijn?

hortensia

Bolhortensia’s v.s. schermhortensia’s

De schermhortensia’s hebben kleine en grote bloemetjes, terwijl de bolhortensia’s alleen uit grote bloemen bestaan die samen een bol vormen. Een van de verschillen waaraan u deze twee soorten direct herkent. Een andere populaire hortensiasoort is de pluimhortensia. De naam zegt het al: de bloemen hebben de vorm van een pluim. Verder zijn de klimhortensia, sneeuwbalhortensia en de dubbelbloemige variant hortensia’s die we vaak tegenkomen.

Bloeitijden hortensia’s

Voor het planten van hortensia’s wordt aangeraden dat in de lente of herfst te doen. De plant houdt namelijk van de ochtendzon. Toch bloeit de hortensia ook op plekken in de halfschaduw. Het is in ieder geval belangrijk dat de plant genoeg zonlicht ziet. Daarnaast is genoeg water van groot belang. De grond moet altijd vochtig zijn. Met name de eerste twee jaar na het planten is veel water belangrijk. De bloeitijd verschilt per soort, maar loopt in de meeste gevallen van de late lente of zomer tot en met de herfst.

Planten en snoeien

De plant kan zowel in de grond als in een pot geplant worden. Voor het beste resultaat is het aan te raden om speciale hortensiagrond te gebruiken. De kleur van de bloemen is namelijk afhankelijk van de zuurgraad van de grond. Hortensiagrond helpt bij het behouden van de juiste zuurgraad en een gezonde plant.

Bestel hortensia’s direct online

Hortensia’s zijn populair, ook in de vaas! Wilt u de hortensia bestellen om uw assortiment mee aan te vullen? Laat het ons weten of neem een kijkje in onze webshop.