Actueel

HomeActueelKleur de herfst met siervruchten

Kleur de herfst met siervruchten

De bloesems in de lente en de talrijke bloemen in de zomer zijn er natuurlijk niet zomaar. Ze resulteren doorgaans in aantrekkelijke zaaddozen of nog beter in fraai gekleurde vruchten en bessen in de herfst. Deze siervruchten en bessen geven kleur aan tuinen en brengen de warme herfstsfeer in huis.

siervruchten

Wat zijn siervruchten?

Er zijn een aantal siervruchten die ieder jaar weer terugkomen, namelijk de Gelderse roos, lijsterbes en meidoorn.

1. Gelderse roos: De Gelderse roos is bijzonder, want na de uitbundige bloei voor de zomer, verdwijnt deze sierheester in het groen om pas in de herfst opnieuw op de voorgrond te treden. Enerzijds verkleuren de bladeren van groen naar rood en anderzijds ontluikt de Gelderse roos zich rode min of meer transparante bessen in hangende trossen.

2. Lijsterbes: De lijsterbes is een geslacht van bomen en heesters uit de rozenfamilie. Naast de lijsterbes zijn er uiteraard ook enkele aantrekkelijke sierappelen zoals Malus ‘Red Sentinel’ en ‘Golden Hornet’. De appeltjes zijn geliefd bij de bloemschikkunst, zeker in herfstperiode.

3. Meidoorn: Als we het over een top haagplant met een overvloedige bloei in de meimaand en mooie rode bessen in de herfst hebben, dan heeft dit betrekking op de meidoornVan meidoornvruchten wordt gezegd dat ze al minstens 12000 jaar worden gegeten. Ze zouden in het algemeen goed zijn voor ziekten die met ons bloed en ons hart zijn gerelateerd. Maar naast dat ze eetbaar zijn, zijn ze ook zeer geliefd om te gebruiken als siervrucht in herfstdecoraties.

Siervruchten brengen sfeer

De bovenstaande siervruchten hebben mooie herfstkleuren en zijn goed te gebruiken in mooie herfstboeketten, herfstukken of overige herfstdecoratie. Siervruchten in combinatie met mooie donkerrode rozen, oranje chrysanten en een gedroogde hortensia maken een prachtig herfstboeket, helemaal in de herfstsfeer!

Siervruchten in de webshop van H.J. de Mooij

Voor het herfstseizoen hebben wij onze collectie weer een update gegeven met mooie seizoensbloemen, waaronder siervruchten. Bent u benieuwd naar ons assortiment? Bekijk dan onze webshop en bestel geschikte herfstbloemen voor in uw winkel. Heeft u overige vragen? Neem dan contact met ons op.

 

Bron: Tuinadvies