Actueel

HomeActueelKleurrijke gladiolen

Kleurrijke gladiolen

De zomermaanden zijn in gegaan. Dat betekent volop genieten van zomerse bloemen. In deze periode trekt vooral de gladiool onze aandacht. Het is namelijk dé periode voor gladiolen. Welke mooie creaties maakt u vandaag met deze prachtige bloemen?

Gladiolen H.J. de Mooij

Wit, roze, paars…

Nee, bij deze kleuren blijft het niet. Gladiolen zijn namelijk verkrijgbaar in verschillende kleuren. Van felle kleuren en prachtige pasteltinten tot tweekleurige bloemen. Wat is de kleur van de gladiool die u het meest verkoopt? Wit, rood, geel, roze, paars, oranje of juist crème?

Gladiolen H.J. de Mooij

Dubbel genieten

Naast de talloze kleurencombinaties, is de gladiool te herkennen aan de vorm van de bloemen. Gladiolen zijn er in enkelbloemige en gevuldbloemige variëteiten. Met gladiolen is het dubbel genieten. Aan beide kanten van de stelen bloeien namelijk allemaal bloemen.

Gladiolen H.J. de Mooij

Verzorgingstips

Uiteraard is ook voor de gladiool een goede verzorging van belang. Wij geven graag wat tips die u aan uw klant kunt meegeven zodat zij optimaal genieten van hun gladiolen.

  1. Kies een schone vaas en vul deze met kraanwater op kamertemperatuur
  2. Voeg snijbloemenvoeding aan het water toe voor een langere houdbaarheid
  3. Snij de bloemstelen 3-5 cm schuin af met een scherp en schoon mesje
  4. Zorg dat er geen blad in het water komt
  5. Een fruitschaal in huis? Zet de gladiolen een stukje verder.

Zomerse arrangementen

Het is de tijd voor zomerse arrangementen. Voor bruiloften, feesten en overige zomerse activiteiten. Hiervoor zijn gladiolen goed te gebruiken. Zet een grote hoeveelheid gladiolen in een vaas of pot en u heeft een echte eyecatcher gecreëerd. Liever met meerder bloemen werken? Ook dat is geen probleem. Hortensia, Solidago en zonnebloemen zorgen voor de perfecte combinatie.

Gladiolen H.J. de Mooij

Bloemen van H.J. de Mooij

H.J. de Mooij levert al meer dan 25 jaar bloemen van topkwaliteit aan supermarkten in het binnen- en buitenland. Wij zijn specialist in het leveren van noviteiten en hebben een breed assortiment. Heeft u advies nodig of bent u op zoek naar een bijzonder ras? Neem telefonisch contact met ons op via 0297-346351.  

Bron: Bloembureauholland.nl