Actueel

HomeActueelLisianthus, al in het assortiment?

Lisianthus, al in het assortiment?

Mooie kleuren, krachtige symboliek en pure schoonheid kenmerken de lisianthus. Vooral in de herfstperiode kunnen deze bloemen niet in het assortiment ontbreken. De lisianthus komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika. Wist u dat de lisianthus soms met de naam Eustoma wordt aangesproken? Dat is de officiële wetenschappelijke naam van de lisianthus.

Lisianthus: ruime keuze

De lisianthus is er in het wit, crème, blauw, roze, lila, paars en zalm. Sommige bloemen hebben zelfs bloemblaadjes met meerdere kleuren. De lisianthus is er in veel vormen: enkel- en dubbelbloemig, groot- en kleinbloemig en zelf met gefranjerde bloemrandjes. En… er komen steeds meer vormen bij! Naast de verschillende vormen van de kleurrijke bloemblaadjes, zijn deze ook nog eens heel zacht en delicaat.

Een goede verzorging, is het halve werk

Natuurlijk wil uw klant ook optimaal genieten van lisianthussen. Welke tips geeft u mee? Zorg in ieder geval voor een schone vaas, gevuld met kraanwater op kamertemperatuur. Voeg snijbloemvoeding aan het water toe voor een langere houdbaarheid. Juist bij de lisianthus wordt de bloeiperiode in de vaas positief beïnvloed. Snij de bloemstelen schuin af met een schoon mesje en zorg ervoor dat er geen bladeren in de vaas hangen.

Lisianthussen bij  H.J. de Mooij

H.J. de Mooij levert al meer dan 25 jaar bloemen, zo ook lisianthussen. Wij zijn specialist in het leveren van noviteiten en hebben een breed assortiment. Heeft u advies nodig of bent u op zoek naar een bijzonder ras? Neem telefonisch contact met ons op via 0297-346351.