Actueel

HomeActueelMaak het assortiment klaar voor ‘Nationale Tulpendag’

Maak het assortiment klaar voor ‘Nationale Tulpendag’

Ook al komt de tulp oorspronkelijk niet uit Nederland, tulpen zijn niet weg te denken uit de Nederlandse cultuur. Bij deze nationale bloem van Nederland hoort natuurlijk een ‘Nationale Tulpendag’.

Op de Dam in Amsterdam wordt op 21 januari de officiële aftrap van het tulpenseizoen gegeven voor consumenten. Nederlandse tulpenkwekers leggen namelijk een reusachtige, kleurrijke tuin aan met zo’n 200.000 tulpen. Bent u al voorbereid op het seizoen vol tulpen en andere bolbloemen?

Internationale trekpleiser

Ieder jaar komen er meer dan 10.000 mensen op de kleurrijke tuin tulpen af om gratis tulpen te plukken. Niet alleen bij Nederlanders is het populair, ook in Duitsland organiseren verschillende touroperators busreizen voor een dagtripje naar Amsterdam. De gratis pluktuin is open van 13.00 tot 16.30 uur. Aan het einde van de dag is de tulpentuin helemaal leeggeplukt en lopen er door heel Amsterdam vrolijke mensen met prachtige bosjes tulpen rond.

Symboliek van de tulp

In de zestiende eeuw gaf u rijkdom met het geven van een tulp. Voor de prijs van één tulpenbol schafte u toen een heel grachtenpand aan in Amsterdam. De prijs voor een bos is aanzienlijk gedaald, maar de symboliek is daarentegen wel gestegen. Met een bos tulpen geven consumenten een persoonlijke boodschap. Neem bijvoorbeeld rode tulpen. Die staan voor onstuimige liefde. Met zwarte tulpen wordt er gezegd: ‘ik hou zoveel van je dat ik alles wil opofferen.’ Deze worden niet zomaar gegeven.

Bereid u voor!

Nationale Tulpendag is het officiële begin van het tulpenseizoen. Zorg daarom voor voldoende soorten tulpen in uw assortiment, zodat consumenten ook bij u het voorjaar in huis kunnen halen.

Ons tulpaanbod

In onze webshop zijn tulpen verkrijgbaar in vele vormen en kleuren. Zoals onder andere: de Jumbo Pink en de Brill Star Rood. Dat is lang niet alles, bekijk op onze webshop voor ons gehele aanbod. Heeft u advies nodig of bent u op zoek naar een bijzonder soort? Neem telefonisch contact met ons op via 0297-346351.