Actueel

HomeActueelTop 3 herfstbloemen om het ultieme herfstboeket mee te creëren

Top 3 herfstbloemen om het ultieme herfstboeket mee te creëren

De herfst is in aantocht… Dat betekent dat de kleuren voor het seizoen wat warmer worden en ook komen de seizoensbloemen weer terug. Maar wat zijn nu de ultieme herfstbloemen om een boeket mee te maken? H.J. de Mooij heeft een top 3 van herfstbloemen gemaakt, die goed te combineren zijn voor een sfeervol herfstboeket!

Herfstbloemen bij H.J. de Mooij

1. Aster

De aster komt oorspronkelijk uit Europa, Azië én Noord-Amerika. In het begin waren er overdreven veel soorten, namelijk 600. Eind vorige eeuw is dit aantal teruggebracht tot 250. Paarsblauwe of witte asters komen het meest voor, maar er is ook een zoete roze, rode, lila, violet en donkerpaarse variant. De gele kern laat de blaadjes nog mooier uitkomen. Het contrast versterkt de kleuren en de stevige steel draagt de grote kernpluim, omringd door lange, smalle blaadjes.

2. Dahlia

De dahlia is een van oorsprong Mexicaans knolgewas. Toen we rond 1800 Amerika ‘ontdekten’, namen we de bloem mee naar Europa. Hier werd de blaadjesbol vernoemd naar de Zweedse botanicus Andreas Dahl, een leerling van Linnaeus. Het meest opvallend aan de dahlia zijn de bloemblaadjes: soms effen van kleur, maar vaak opvallend fel met spikkels of streepjes. Sommige bloemen hebben één rij met blaadjes, andere bestaan uit tientallen blaadjes. De prachtige bloem heeft overdreven veel kleur- en vormvariaties. De blaadjes zijn bijvoorbeeld rond, sprietig of opgerold.

3. Hortensia

De hortensia heeft Aziatische en Zuid-Amerikaanse roots. De sfeermaker kwam met de eerste VOC-schepen naar Europa. Leuk weetje: haar chique naam Hydrangea komt van ‘hydro’ (water) en ‘angeion’ (kruik). De vorm van de hortensia doet namelijk denken aan een oude waterkruik. In de tweede helft van het jaar zijn er de zogenaamde doorgekleurde bloemen. Deze hortensia’s hebben een groene, rode, bruine tint – passende bij de herfst en winter – en laten zich goed drogen. Qua vorm is er ook een hoop te beleven. Kies voor enkel- of dubbelbloemige soorten, bolvormige hortensia’s, hortensia’s met kleine bloemetjes in het midden en grote bloemblaadjes aan de rand (randbloeiers) of met een pluimachtige vorm.

Herfstbloemen bestellen bij H.J. de Mooij

Ieder seizoen breiden wij ons assortiment verder uit met echte seizoensbloemen. In onze webshop vindt u allerlei herfstbloemen zodat u deze ook in uw winkel kunt aanbieden. Op zoek naar nog meer herfstbloemen? Neem dan contact met ons op!

 

Bron: mooiwatbloemendoen.nl