Actueel

HomeActueelTypische Moederdagbloemen

Typische Moederdagbloemen

Moederdag… de dag waarop consumenten moeders en oma’s extra in het zonnetje zetten. Wist u dat we moederdag al heel wat jaren vieren? Het vereren van moeders is namelijk een veel oudere traditie dan de moderne Moederdag en gaat terug naar Griekenland, waar ceremonies voor Cybele of Rhea, de Grote Moeder der goden, werden gegeven. Toch gaat het nu wel iets anders en geven wij onze moeders vaak een extra waardering voor alles wat zij doen door middel van een passend cadeautje, tuinplanten of een prachtige bos bloemen. Maar welke bloemen zijn goed om in een Moederdagboeket te verwerken? Dat willen wij natuurlijk graag weten!

1. Hortensia = voor de sfeervolle moeder

Een boeket maken voor moeders die van sfeer houden? Verwerk in ieder geval de hortensia in het boeket. Hortensia’s zijn namelijk natuurlijk sfeermakers in huis. De bloem van een hortensia kan een doorsnee hebben van wel 25 centimeter. Hortensia’s zijn er in de eerste helft van het jaar vooral in de rode, roze, paarse, witte, groene en blauwe kleur, dus genoeg keuze!

2. Astilbe = voor de familiemoeder

Wanneer u een boeket maakt voor de echte familiemoeder, dan kan de astilbe hier niet in ontbreken. Astilbe is de botanische naam van een geslacht vaste planten uit de steenbreekfamilie. En past daarmee perfect bij de moeder die een centrale rol speelt in haar familie. In totaal zijn er ongeveer vijfentwintig soorten.

3. Roos = voor de liefdevolle moeder

Rood, wit, geel, roze, paars, oranje en groen. Tweekleurig of meerkleurig. Groot, klein, korte steel, lange steel. Genoeg keuze voor rozen die u gebruikt in het boekt voor de liefdevolle moeder. Elk jaar komen er zelfs weer tientallen nieuwe variëteiten bij.

4. Zonnebloem = voor de vrolijke moeder

Maakt u een boeket voor een moeder die meestal vrolijk is? De zonnebloem kennen we vooral als de gele schoonheid, maar er zijn ook oranje, bruine, crèmekleurige en donkerrode versies. En wat betreft de vorm is er ook volop variatie.

 5. Dahlia = voor de krachtige moeder

Een boeket voor een krachtige moeder… daar hoort natuurlijk de dahlia in. Het meest opvallende aan de dahlia zijn de bloemblaadjes. Soms effen van kleur, maar vaak opvallend fel met spikkels of streepjes. Sommige bloemen hebben één rij met blaadjes, andere bestaan uit tientallen blaadjes. Daarnaast heeft de prachtige bloem overdreven veel kleur- en vormvariaties.

Een assortiment vol kleurrijke bloemen

Wij zijn volop bezig met de voorbereidingen voor Moederdag. U ook? Denk nu alvast na over uw assortiment, zodat u genoeg kleurrijke boeketten voor alle moeders kunt geven. In onze webshop vindt u ons assortiment bloemen. Op zoek naar een ander of bijzonder soort? Bel ons even.