Actueel

HomeActueelZomerse zomerbloemen

Zomerse zomerbloemen

Zomerbloemen… we genieten er volop van. Van het creëren van zomerse boeketten, arrangementen en decoraties tot de complete versiering van een bruiloft. Het is tegenwoordig een echte trend om een zomers arrangement luchtig samen te stellen met een mix van zomerse bloemen. Wij geven een overzicht met zomerbloemen die in deze periode echt niet in het arrangement kunnen ontbreken.

Gloriosa

De bloemen van de Gloriosa zijn geschikt om door het bloemwerk heen te verwerken. De planten kunnen wel twee tot vijf meter lang worden. Uniek, want een klimmend bolgewas dat zo lang wordt, komt zelden voor.

Gloriosa

Gladiool

De Gladiool is verkrijgbaar in diverse kleuren bloemen. Van crèmewit en dieppaars tot limegroen. De bloemen van de gladiool kunnen tot wel anderhalve meter lang worden.

Gladiool

Veronica

Blauwe bloemen zien we niet veel, toch heeft de Veronica een heldere blauwe kleur die het prachtig in veldboeketten doet. Laat de bloemen er iets bovenuit springen en geef uw arrangement een vrolijke en speelse uitstraling.

Veronica

Bouvardia

Wist u dat de Bouvardia is vernoemd naar Charles Bouvard, arts van Lodewijk XIII en hoofd van de botanische tuin Jardin des Plantes in Parijs? De bloem van de Bouvardia wordt aangelegd bij een daglengte van minder dan twaalf uur. Hiermee is de Bouvardia een echte kortdagplant.

Bouvardia

Amaranthus

Met de Amaranthus geeft u elk zomerboeket een vrolijke uitstraling. De Amaranthus wordt ook wel een kattenstaart genoemd, vanwege de pluimvormige bloembundels. Ook prachtig in een vaas vol met andere zomerse bloemen.

Amaranthus

Meer zomerse bloemen

Natuurlijk zijn er nog meer zomerse bloemen die deze periode niet kunnen ontbreken. Benieuwd welke?

Bloemen van H.J. de Mooij

H.J. de Mooij levert al meer dan 25 jaar bloemen. Wij zijn specialist in het leveren van noviteiten en hebben een breed assortiment. Heeft u advies nodig of bent u op zoek naar een bijzonder ras? Neem telefonisch contact met ons op via 0297-346351.